Geert De Smet
Sculptures & More Art
About

English text below

Geert De Smet (°1960) woont en werkt in Wijgmaal (Leuven). 

Zijn carrière startte in het theater, met een opleiding toneelregie aan het RITCS in Brussel (1983). Hij behaalde een Eerste Prijs Dramatische Kunst bij Senne Rouffaer aan het Conservatorium te Brussel (1988). Tot in 2003 werkte hij bij diverse gezelschappen in België (KVS, KNS, Speeltheater, …) en Nederland (NNT Groningen met Karst Woudstra). Hij nam deel aan theatertournees in Nederland, Frankrijk, Spanje en Canada met Speeltheater Gent. Sinds 1996 is hij deeltijds leraar Toneel aan het SLAC  te Leuven. 

Toch ontstond er ook een behoefte om uitdrukking te geven aan zijn eigen gevoelens. Zo begon hij zich al snel toe te leggen op de grafische en plastische kunsten: tot in 1996 volgde hij Grafiek en Tekenen en Schilderen bij Eric Leon aan de Rijksacademie van Anderlecht. 

Vanaf 1998 begon hij ook te beeldhouwen, als autodidact. 

Als beeldhouwer werkt hij met plaaster (soms in combinatie met hout) of met beeldhouwerswas. De beelden worden vervolgens in brons gegoten volgens de verloren-was methode. Een installatie van zijn bronzen beelden staat onder andere in het Nationaal MS Centrum te Melsbroek.

Geert tekent ook graag en veel, liefst met houtskool en ook op grotere formaten. Soms zijn zijn schetsen voorstudies voor beelden, soms staan de tekeningen op zichzelf.

Foto's op deze website zijn van Anna Van Waeg, Boris Kuijpers, Tim Van de Velde, Lieve Kuypers en Geert De Smet.

Geert De Smet (1960) first studied directing  (Toneelregie 1983 RITCS) and acting (Drama 1988  Koninklijk Conservatorium Brussel).He studied drawing and painting (Rijksacademie Beeldende Kunst Anderlecht 1996) and finds in sculpting his own language and creates an impressive oeuvre.

He practised his acting during several years in theatres in Belgium and Holland and has been teaching drama at SLAC Conservatorium te Leuven since 1996.

Being tired of expressing other persons feelings and thoughts he turned towards the visual arts where he feels like coming home… 

Geert De Smet works and lives in Wijgmaal near Leuven, Belgium.

Pictures on this website are from Anna Van Waeg, Boris Kuijpers, Tim Van de Velde, Lieve Kuypers and Geert De Smet.